torstai 31. lokakuuta 2013

Yllättäviä tapoja erottautua - turvavideosta perfomanssiksi

Kaverini jakoi tänään Facebookissa Youtube-videon Virgin Atlantic -lentoyhtiön ennen nousua näytettävistä turvaohjeista. Tätä videota on katseltu yli 1,5 miljoonaa kertaa. Lisäksi turvallisuusperfomanssista on tehty traileri ja behind the scenes-video.

Ilmailualan harrastajat ovat jo pitkään jakaneet lentoyhtiöiden turvallisuusvideoita Youtubessa. Ilmiöksi ne nosti amerikkalaisen fitness- ja laihdutusgurun Richard Simmonsin Fit to fly-niminen Air New Zealandille tehty disco-tyylinen turvavideo. (On muuten mielestäni hauskempi ja rennompi kuin Virgin Atlanticin turvashow.) Video nousi esille useissa medioissa, tosin ei täällä Suomessa.

Air New Zealand on satsannut paljon turvavideoihinsa ja tehnyt esimerkiksi Hobbit-aiheisen yli 11 miljoonaa kertaa katsotun opastuksen sekä Betty Whiten tähdittämän eläkeläisaiheisen hyvinkin humoristisen videon.

Näissä turvavideoissa on kyse yllättävien asioiden yhdistämisestä. Ennen tätä buumia turvallisuusohjeet ovat olleet puuduttavaa katsottavaa joista useimmat eivät ole olleet lainkaan kiinnostuneita.Air New Zealand teki niistä erottautumiskeinon ja tavan nousta tietoisuuteen lentokoneiden ulkopuolella. Nyt niitä katsovat ja jakavat verkossa muutkin kun ilmailun harrastajat. Varmasti löytyy niitä jotka odottavat kieli pitkällä Air New Zealandin seuraavaa hullua ideaa.

Ps. Air New Zealand kertoo tuplanneen tuottonsa tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti