torstai 12. joulukuuta 2013

Sonera vastaan Yle - ottelu alkaa

Lähtötilanne: Käytössä Sonera Viihde-palvelu, johon voi tallentaa ohjelmia netissä olevan ohjelmaoppaan kautta. Ajoittain virheellisiä tietoja oppaassa ja niiden vuoksi tallennukset menevät väärin.

Pelin aloitus: Yhteydenotto Soneraan. Vika tiedetään ja kuulemma televisioyhtiön päässä, josta ohjelmaoppaan tiedot tulevat. Hetken anelun jälkeen luvataan laittaa kyselyä eteenpäin, vaikka asiaa selvitelty tuloksetta monta kertaa aiemminkin. 

Yhteydenotto Yleisradioon. Yleisradiolla ohjelmaoppaan tiedot oikein ja menevät sellaisenaan Soneralle. Ei kyllä oikein tietoa, mitä kautta ne menevät eteenpäin. Pienen keskustelun jälkeen vikaa luvataan tutkia. Jos jotain selviää saan sähköpostia.

Kamppailua on tarkoitus käydä positiivisessa hengessä: kummalla on sitkeyttä ja halua ratkaista ongelma. Miten sosiaalinen media vaikuttaa taistoon - kasvaako halu selvitä voittajana? Ottelua seurataan tässä blogissa.

3 kommenttia:

 1. Moi. Selvittelin asiaa ja meillä täällä Ylessä ei ole tosiaankaan tietoa siitä, mitä kautta ja miten Sonera ohjelmaoppaan tietoa luo. Meillä ei tällä hetkellä ole julkista rajapintaa tai feediä, jonka kautta ohjelmatietoa välitettäisiin, joten Sonera ilmeisesti luo palvelunsa ohjelmaoppaan jotenkin muuten. Mitään sopimusta tai käytäntöä ohjelmatiedon luovuttamisesta Ylellä ei Soneran kanssa ole.

  Ylen virallinen ohjelmaopas löytyy osoitteesta http://yle.fi/ohjelmat. Sieltäkin saattaa esimerkiksi nopeiden ohjelmamuutosten takia löytyä joskus virheellistä tietoa. Mahdolliset virheet pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

  Ystävällisin terveisin,

  Kari Haakana
  Palvelupäällikkö
  Yle.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle selvittelemisestä! Yle seuraa selvästi sosiaalista mediaa.

   Poista
 2. Morjesta blogiin :)
   
  Tartuit hyvään aiheeseen kiinni! Nostamme käden pystyyn, täällä vika on todettu ja asiaan puututaan.
   
  Vähän pohjustusta ensin, elikäs Sonera Viihteen EPG-tiedot otetaan vastaan useista lähteistä, suurimmaksi osaksi ne tulevat suoraan ohjelmayhtiöiltä. Tällaisten EPG-tietojen lähettämistapaan ei ole mitään standardia olemassa vaan rajapinnat rakennetaan jokaiseen palveluntarjoajaan erikseen. 
   
  Ja sitten itse asiaan. Tämä vika YLE:n EPG -tiedoissamme on tunnistettu ja siihen olemme tuomassa korjausta Q1/2014 aikana (Jes!!).  
  Avaan hieman miten tuleva korjaus vaikuttaa - korjaus yhtenäistää eri kanavien EPG-tietojen käsittelytapaa ja poistaa samasta ohjelmasta nykyisin generoituvat tuplatiedot tilanteissa, joissa ohjelmayhtiö muuttaa ohjelmatietoja niiden julkaisemisen jälkeen.
  Tällä hetkellä siis tuplat muodostuu kun muutosta lähetysaikoihin tulee ohjelmayhtiön päästä eikä meidän rajapinta hoksaa tätä vaan lätkäisee uuden EPG:n alkuperäisen rinnalle. Summasummarun, korjauksen jälkeen on vain historian havinaa tupla(tripla)EPG:t :)

  Mukavaa Joulunalusaikaa toivotellen,

  Selene@SoneraPartio

  VastaaPoista