- Hinta on todella tärkeä tekijä. Myydessä ei kannata miettiä liikaa tuotteen alkuperäistä ostohintaa. Jos tarkoitus on oikeasti tehdä kauppaa, saat tuskin lähellekään samaa mitä alunperin maksoit. Esimerkiksi elektroniikassa uusien tuotteiden hinnat laskevat jatkuvasti, eikä kukaan ole valmis maksamaan käytetystä tuotteesta samaa hintaa kuin uudesta.
- Ennen myynti-ilmoituksen jättämistä tutki onko samaa tuotetta myynnissä nettihuutokaupassa ennestään. Ovatko monet kauppaamassa sitä? Tutki ostohuutoja saaneita ilmoituksia, onko niissä joku yhdistävä tekijä - miten muut kauppaavat tuotetta?
- Huutokauppa lähtee liikkeelle ensimmäisestä tarjouksesta. Siihen liittyvän kynnyksen ylittämisen jälkeen muutkin uskaltautuvat huutamaan. Askel on ostajalle kevyempi kun lähtöhinta ja minimikorotus ovat pieniä.
- Et ole ainoa myyjä. Uusin ilmoitus tulee nettihuutokaupassa listan viimeiseksi ja sieltä sitä on vaikea löytää. Jotkut etsivät tuotetta hakusanoilla, joten ilmoituksen otsikon pitää kertoa olennainen. Lisämaksullisia ominaisuuksia, joilla saa kaupattavan tuotteen näkymään listausten kärjessä, kannattaa harkita.
- Valokuva on lähes pakollinen. Ota kuva omasta myyntiartikkelista. Valmistajan sivuilta kopioitu kuva ei herätä luottamusta eikä sitä huomata yhtä hyvin.
sunnuntai 2. helmikuuta 2014
Pikakurssi nettihuutokauppaan
Olen harvemmin ostanut nettihuutokaupasta, mutta se on oiva tapa saada itselle tarpeettomat tavarat kiertoon. Alla muutamia kokemuksiin perustuvia ohjeita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti