perjantai 13. joulukuuta 2013

Sonera vs.Yle somessa - hyvä peli!

Pari viime bloggailuani ovat käsittelleet haastetta, jonka annoin Twitterin ja Facebookin välityksellä kahdelle yritykselle. Ongelma koski Sonera Viihteen ohjelmaoppaan tietoja, tarkemmin voit lukea täältä.

Sonera ei reagoinut aivan yhtä nopeasti Yle, mutta selvitystyötä he ovat saamastani vastauksesta päätellen tehneet. Uskon ja toivon tilanteen korjaantuvan, kun ongelma on nyt paikannettu. SoneraPartio vastasi näin:

Morjesta blogiin :)

Tartuit hyvään aiheeseen kiinni! Nostamme käden pystyyn, täällä vika on todettu ja asiaan puututaan.

Vähän pohjustusta ensin, elikäs Sonera Viihteen EPG-tiedot otetaan vastaan useista lähteistä, suurimmaksi osaksi ne tulevat suoraan ohjelmayhtiöiltä. Tällaisten EPG-tietojen lähettämistapaan ei ole mitään standardia olemassa vaan rajapinnat rakennetaan jokaiseen palveluntarjoajaan erikseen. 

Ja sitten itse asiaan. Tämä vika YLE:n EPG -tiedoissamme on tunnistettu ja siihen olemme tuomassa korjausta Q1/2014 aikana (Jes!!).  
Avaan hieman miten tuleva korjaus vaikuttaa - korjaus yhtenäistää eri kanavien EPG-tietojen käsittelytapaa ja poistaa samasta ohjelmasta nykyisin generoituvat tuplatiedot tilanteissa, joissa ohjelmayhtiö muuttaa ohjelmatietoja niiden julkaisemisen jälkeen. 
Tällä hetkellä siis tuplat muodostuu kun muutosta lähetysaikoihin tulee ohjelmayhtiön päästä eikä meidän rajapinta hoksaa tätä vaan lätkäisee uuden EPG:n alkuperäisen rinnalle. Summasummarun, korjauksen jälkeen on vain historian havinaa tupla(tripla)EPG:t :)

Mukavaa Joulunalusaikaa toivotellen, 

Selene@SoneraPartio

Myöhemmin perkaan tätä somettuvaa asiakaspalvelua tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti